top of page
patron

A FIATAL KÉPZŐMŰVÉSZEK STÚDIÓJA EGYESÜLET (FKSE) 2018-ban 8. alkalommal szervezi meg a már hagyománynak számító PATRON karácsonyi műtárgyvásárt és kiállítást.

MEGNYITÓ: 2018. december 6. 19:00
Időpont: 2018. december 6-19.

 

studio18szalon.jpg

STÚDIÓ ’18 – SZALON
A jövőt végképp eltörölni

Az FKSE éves kiállítása a szervezet 60. évfordulóján
2018. szeptember 14. – október 5.

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)

MEGNYITÓ: 2018. SZEPTEMBER 13. (csütörtök), 18:00

 

délelőtt.jpg

A tárlatot Szász György nyitotta meg, az izgalmas felvezetés itt olvasható:

Hat művész szerepel a kiállításon, ez az ő nyári akadémiájuk. Munkáikkal szövetkeznek, létrehozni egy eddig nem létező enteriőrt, számos gondolatok eredőjét. Mindig is különös lehetőség a csoportos bemutatkozás, mert maga a kiállítás is hozzátesz a művekhez. Frank János „Tárlatok – szertartások” címet adta könyvének, melyben a kiállításrendezés művészetét elemzi. Tehát új és magasabb értelmezések rendjébe hív maga a rendezés. Egyéni sejtésem, hogy a művek ajtókat nyitnak, és oda-vissza utalásokkal erősítik meg a saját fókuszokban tett felfedezéseket.

Az időből merített párhuzamos és alkalmi létezéseket tekinthetjük meg a művek térképében. Bökjünk rá egy pontra...

derkó_2016.jpg

Derkó2017 | Képzőművészeti ösztöndíjasok beszámoló kiállítása

 

A Derkovits Gyuláról elnevezett, fiatal képzőművészek pályakezdését segítő ösztöndíj 1955 óta szolgálja az alkotók optimális munkafeltételeinek megteremtését. A több mint hatvan éve létező állami ösztöndíj azoknak nyújt támogatást, akik a felsőoktatás rendszeréből már kikerültek, és önálló művészeti tevékenységet folytatnak.

A Derkovits-ösztöndíj (közkeletű nevén: Derkó) az idők során a legjelentősebb, komoly szakmai elismertséget jelentő támogatási formává, valóságos képzőművészeti „intézménnyé” nőtte ki magát: évről évre több mint másfélszázan jelentkeznek a felhívásra, miközben a díj híven őrzi az alkotói szabadság és a művészi minőség alapelveit...

 

patron_2016.jpg

A FIATAL KÉPZŐMŰVÉSZEK STÚDIÓJA EGYESÜLET (FKSE) 2016-ban 6. alkalommal szervezi meg a már hagyománynak számító PATRON karácsonyi műtárgyvásárt és kiállítást.

Időpont: 2016. december 7-20.
MEGNYITÓ: 2016. december 7. 19:00

bottom of page