top of page

SZÁNDÉKOS VAKSÁG II.

2021   I   festett kerámia, só   I   20 x 37 x 21 cm

Szándékos vakság II. című munkám egy egyszerű találkozást mutat be, ahol egy téli kutyasétáltatás alkalmával egy utat csúszásmentesítő, sózó házmesterrel találkozik a sétáló.

A munka a szándékos vaksággal, napi szintű egyéni választásainkkal, azok egyénre illetve közösségre gyakorolt következményeivel foglalkozik, melyek adott esetben, távolabbról figyelve az épített, illetve természeti környezetünk amortizációjának tematikája.

Munkám címét Pál Feri atya azonos című előadássorozata inspirálta, életünk valamennyi területén megjelenő tudatos, illetve nem tudatos vakságunkról.

EGYÜTT A TOITOIBAN

2016   I   festett kerámia   I    49 x 45 x 29 cm

Egy felhevült nyári nap arcátlansága, szemérmetlensége egy bőven kiskorú „párról” .

LÁNY HANGYÁT NÉZ / PEREMEN

2016   I   festett kerámia   I   25 x 17 x 26 cm

A Lány hangyát néz(Peremen) című munkában az alapvetően kolóniában élő hangya „eltévedve”, magányosan faltól-falig (lábtól-lábig) mászik a peremen fáradhatatlanul, és nem látja, hogy ugyanazokat a köröket rója.

KEDVTELÉSBŐL TARTOTT HÁZIÁLLAT

2016   I   festett kerámia   I   8,5 x 16 x 14 cm

Az ösztönkiélések elcsökevényesedésén való gondolkozás szülte A kedvtelésből tartott háziállat című munkám.

Furcsa, mégis releváns emlék számomra a nagyszülőkről a nippgyűjtő szenvedély, és az ezen tárgyakkal való bánásmód. Paralell érzés fog el a városban sokasodó zsánerszobrok kapcsán. Érdekes kérdés számomra ezen szobrok, tárgyak közértettsége, közszeretettsége.

Ezt az egyszerű, szépre törekvő nyelvezetet vettem át új sorozatomnál, de elhagytam az olykor negédes, könnyű témát, és behelyettesítettem olyan személyes tapasztalások átdolgozásával, melyek engem az év folyamán gondolkozásra, kontemplációra sarkalltak.

bottom of page