top of page

VAK TYÚK IS TALÁLHAT...?

2016   I   viasz, fólia, gyűrű   I   12 x 24 x 16 cm

A Vak tyúk is találhat..? című munkámnál egy utcán véletlen talált gyűrű sarkallt gondolkozásra. Bizsu ez? Tán fehérarany karikagyűrű?Jegygyűrű?

A gyűrű az örökkévalóság az összetartozás a közösség és a folyamatosság jelképe. A gyűrű  kör alakja a végtelenre és az örökkévalóságra utal, zártsága pedig a kapcsolódásra, a kötődésre egy természetfeletti hatalomhoz, egy közösséghez, vagy egy másik emberhez.

Platon A lakoma című munkája szerint elválasztottak másik felemtől, őt keresem, hogy újra egyek legyünk. Az Igazit, a pont passzolót. Valós ez a gondolat, vagy csak illúzió? Létezik az Igazi? Mi a biztosíték, hogy találkoznak útjaink? Vagy a párkapcsolatok, házasságok véletlenül egymás mellé sodort életutak összefonódása, és csak mi töltjük ki azzal az illúzióval, hogy ő az a másik, aki.

Az objektben, amit létrehoztam  az efemer anyagválasztás ellenpontozza a gyűrű, mint örökkévalóság szimbólumát. A markomban két gyűrűt látunk egybefonódni, a házasság szimbólumát, ugyanakkor a valóságban csak egy gyűrűt tartok.

bottom of page